По диверсійних дронах над табором 93-ї бригади стріляли з автоматів і зеніток

По диверсійних дронах над табором 93-ї бригади стріляли з автоматів і зеніток

Військові відкрили вогонь по безпілотниках, але не влучили / Фото: УНІАН

Друга атака за два дні сталася в тилу сил АТО.

Безпілотники-підпалювачі знову атакували тилові позиції української армії. Напередодні ворожі ударні дрони скинули запалювальні боєприпаси на армійські склади 72-ої бригади у Запорізькій області, а минулої ночі повітряна атака відбулася на тилове розташування 93-ої механізованої бригади на Донеччині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Офіційно повідомляється про щонайменше три фосфорні запалювальні гранати, які скинули дрони. Проте шкоди боєприпаси нібито не завдали.

У Генеральному штабі називають це терактом і наполягають, що діяла диверсійна група.

"Керування цими безпілотними апаратами відбувалось з невеликої відстані по відношенню до об'єкта, де відбулась атака", - пояснив спікер ГШ Владислав Селезньов.

За попередніми даними, апарати стартували з районів, підконтрольних Україні. Їх перевозили на автівках. Атакували з висоти приблизно 300 метрів у цілковитій темряві. Бійці намагались їх збити, але не змогли.

"Окрім стрілецької зброї, використовували зенітну установку ЗУ-23-2. Але безпілотні літальні апарати, тим не менш, відпрацювали", - розповів Селезньов.

Як уже повідомлялося, у ніч проти п'ятниці, 19 лютого, невідомі скинули запалювальні суміші з безпілотників на позиції бійців АТО у селищі Гродівка на Донеччині.

Перед тим у Запорізькій області вибухнув склад зі зброєю. Як з'ясувалося, склад підірвали невідомі, які скинули на нього запалювальні суміші. За даними Генштабу, унаслідок інциденту постраждала одна людина.

Безпілотники-підпалювачі знову атакували тилові позиції української армії

Безпілотники-підпалювачі знову атакували тилові позиції української армії

Повʼязані теми:

Наступна публікація