Поліції добровільно здався "ДНРівець", який захоплював Слов'янськ

Поліції добровільно здався "ДНРівець", який захоплював Слов'янськ

Бойовик добровільно здався поліції / Фото: УНІАН

Бойовик допомагав барикадувати адмінбудівлі.

Черговий бойовик добровільно здався українській поліції. 31-річний мешканець Слов'янська зізнався, що в 2014 році вступив до лав "ДНР".  

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Поліцейські з'ясували, що в день захоплення адміністративних будівель Слов'янська 31-річний чоловік прийшов до відділу міліції і разом із загарбниками почав зводити барикади навколо міськвідділу, а після і в інших районах міста", - зазначають у прес-службі.

Бойовик зізнався, що "ніс службу" на посту в районі Краєзнавчого музею та з автоматом "Калашникова" здійснював незаконний огляд транспорту та перевірку документів у громадян.

Після звільнення міста від терористів він втік до Харкова, а потім переїхав до РФ.

"Після довгих поневірянь чоловік вирішив повернутися до нормального життя, приїхав в Слов'янськ і добровільно здався співробітникам поліції", - йдеться в повідомленні.

Наразі проти колишнього "ДНРівця" відкрито кримінальне провадження за статтею щодо створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Проте в поліції зазначають, якщо після перевірки встановлять, що чоловік не скоював злочинів проти мирного наслення, провадження може бути перекваліфіковане, а підслідний буде офіційно звільнений від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що на Луганщині суд амністував бойовика "ЛНР", який добровільно здався правоохоронцям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація