Полторак пояснив, навіщо бойовики захопили Комінтернове

Полторак пояснив, навіщо бойовики захопили Комінтернове

Полторак пояснив, навіщо бойовики захопили Комінтернове / Фото: УНІАН

За словами глави Міноборони, противник хотів спровокувати сили АТО на наступ.

Бойовики захопили Комінтернове, щоб спровокувати сили АТО піти у наступ.

 

Про це заявив глава Міноборони Степан Полторак.

"Вчора вони намагалися спровокувати Збройні сили на порушення Мінських угод. Вони дуже добре підготувалися, увійшли в цей населений пункт та ще у декілька населених пунктів східніше Комінтернового. Розгорнули там активну діяльність, провокували наші Збройні сили. А коли ми поставили питання перед ОБСЄ, і група ОБСЄ туди потрапила, то вони відразу вивели всю техніку і близько 20 своїх людей переодягнули під мирне населення, ці люди залишились там", - сказав міністр.

За його словами, ворог розраховував, що ЗСУ піддадуться паніці і розпочнуть наступ на Комінтернове для того, щоб звинуватити сили АТО в порушенні Мінських угод.

Як повідомлялося раніше, бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики відразу вдалися до обшуків цивільного населення, а на перемовини щодо звільнення села - відмовилися йти. Дороги до Комінтернового мінують.

У четвер, 24 грудня, стало відомо, що спостерігачі місії ОБСЄ змогли потрапити у населений пункт. Тим часом, у штабі заявили, що через це  бойовики почали поспіхом ховати важке озброєння. Пізніше з'явилося повідомлення про те, що "ДНРівці" з військовими РФ повернулися до Комінтернового одразу після візиту ОБСЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація