Полторак припустив, що мобілізацій може більше не бути взагалі

Полторак припустив, що мобілізацій може більше не бути взагалі

Полторак каже, що питання про мобілізацію наразі не стоїть / Фото: Facebook/Степан Полторак

Міністр каже, що динаміка переходу на контрактну службу дозволяє щонайменше відкласти чергову хвилю залучення людей до війська.

Чергову хвилю мобілізації можуть перенести, але остаточного рішення поки що немає. Це підтвердив міністр оборони України Степан Полторак, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

За його словами, нині все залежить від ситуації на фронті та кількості бажаючих підписати контракт на службу у Збройних силах.

Міністр розповів, що лише за перший місяць цього року воювати за контрактом зголосилися 9 тисяч осіб. У силовому відомстві припускають, що надалі охочих підписати контракт щомісяця буде не менше 5 тисяч – і цього виявиться достатньо, аби сформувати необхідну чисельність професійних військових.

Упродовж березня Міноборони ретельно оцінить кількість контрактників і резерву та вирішить, чи потрібна мобілізація.

"Звичайно, якщо буде значно ускладнена обстановка в зоні проведення АТО або будуть активізовуватися бойові дії – ми будемо вимушені проводити мобілізації. Але на сьогоднішній день це питання не стоїть", - заявив Полторак.

Днем раніше зі схожою заявою виступив секретар РНБО Олександр Турчинов. За його словами, контрактники підвищують бойовий професіоналізм армії, а саме це зараз є пріоритетом.

Наприкінці лютого Полторак оцінив можливу потребу під час чергової хвилі мобілізації в 10-12 тисяч чоловік.

Терміни мобілізації можуть перенести

Терміни мобілізації можуть перенести

Повʼязані теми:

Наступна публікація