Поранений "кіборг", який закрив від вибуху комбата, досі поруч з ліжком шукає зброю

Поранений "кіборг", який закрив від вибуху комбата, досі поруч з ліжком шукає зброю

"Кіборг" досі рветься в аеропорт

У бійця - важка психологічна травма.

Життя після героїчної оборони аеропорту для багатьох "кіборгів" зупинилось у часі. У київському шпиталі врятували і нині повертають до реальності пораненого киянина Максима Денисова. Десантник, який собою прикрив комбата від вибуху, втратив око, зазнав важких травм голови, проте найгірше гояться рани не фізичні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Він дбайливо у палаті шпиталю збирає газетні фото полоненого комбата, щоранку встає і, замість чаю чи кави, досі поруч із ліжком шукає зброю.

Максиму Денисову 37, позивний Купол, аеропорт обороняв 10 днів. 

Звичайний київський таксист пішов на війну після поранення друга і там досконало освоїв ручний гранатомет, з яким не розлучався.  

 

У новому терміналі летовища Максим саме знайомив новоприбулих із позиціями, коли їх почали обстрілювати із двох сторін. Коли пролунав вибух, Максим прикрив собою командира.

Добу з аеропорту його не могли вивезти, дві попередні бронемашини з пораненими підірвали, лише на третій порятували Максима.

Понад півтора місяця "кіборга" лікують у київському шпиталі. Він втратив око, йому довго латали голову. Тіло лікарі врятували, лікувати душу буде важче. 

У "кіборга" втрата пам'яті, дезорієнтація в просторі, тривожний стан. Йому сняться жахи, він досі воює і рветься в аеропорт.

Поранений «кіборг» потребує допомоги для повернення до мирного життя

Поранений «кіборг» потребує допомоги для повернення до мирного життя

"Я думаю, що це ніколи не забудеться. Там друзі лишалися і полонили трьох: комбата та двох солдатів", - каже "кіборг".

Максим ніби пробує думати про життя мирне, про те, як сплачувати кредит, який він узяв на житло, як влаштуватись на роботу із одним оком. Проте поки що, згадуючи аеропорт, боєць зривається. Попереду крім протезування ока ще тривале психологічне лікування.  

Раніше повідомлялося, що вдова загиблого "кіборга" віддала волонтерам 220 тисяч гривень.

Реквізити для допомоги:

УкрСібБанк

Номер картки 5169 3048 0474 7758

Номер рахунку 2625 6009 0377 31

Денисов Максим

Повʼязані теми:

Наступна публікація