Порошенко нагородив 55 військових за бої під Авдіївкою та Зайцевим

Порошенко нагородив 55 військових за бої під Авдіївкою та Зайцевим

Фото: УНІАН

Силовики загинули чи були поранені під час боїв із ворогом. 

Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами за особисту мужність і високий професіоналізм 55 військових ЗСУ, з них 21 – посмертно.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Представлені до нагород силовики загинули або отримали поранення у боях поблизу Авдіївки, Зайцевого, інших міст на Донецькому та Луганському напрямках.

Так, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня відзначено капітана Руслана Мимріна, ще трьох військових нагороджено орденом посмертно – капітана Віктора Левківського, старшого лейтенанта Олега Дьяченка та старшого сержанта Павла Вождєва.

Старший сержант Вождєв з 11 вересня 2014 року служив  на передових позиціях АТО та неодноразово вступав у збройне протистояння з бойовиками, зокрема в Гранітному, Талаківці, Водяному Донецької області. 18 липня 2016 року під час бою із ворожими диверсантами він знищив кулеметний розрахунок ворога, але потрапив під мінометний обстріл противника та отримав смертельні поранення.

Старший лейтенант Олег Дьяченко неодноразово брав участь у відбитті нападів противника в зоні АТО. Він загинув 24 серпня 2016 року під час мінометного обстрілу бойовиків під Красногорівкою.

Капітан Віктор Левківський з 25 квітня 2014 року виконував завдання в зоні АТО.  9 лютого 2014 року під час оборони табору роти у Новоселівці та евакуації постраждалого особового складу він отримав мінне поранення і загинув.

Орденом "За мужність" ІІІ ступеня нагороджено 19 військовослужбовців, з них 18 – посмертно.

32 військових президент відзначив медаллю "Захиснику Вітчизни".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко віддав наказ про присвоєння військового звання генерал-майора Ігорю Гордійчуку просто на параді до Дня незалежності.

В інтерв'ю з ТСН, Ігор Гордійчук розповів про емоції на параді та походження позивного "Сумрак"

В інтерв'ю з ТСН, Ігор Гордійчук розповів про емоції на параді та походження позивного "Сумрак"

Повʼязані теми:

Наступна публікація