Порошенко назвав кількість бойовиків і росіян, які воюють на Донбасі

Порошенко назвав кількість бойовиків і росіян, які воюють на Донбасі

Фото: Сайт президента України

Ще понад 600 ворожих танків і 1250 бойових бронемашин, 750 одиниць артилерійських систем перебувають на сході України.

Близько  38,5 тис. осіб перебувають у складі угруповання російсько-терористичних військ на Донбасі.

Про це президент України Петро Порошенко заявив сьогодні, 6 вересня під час свого виступу зі щорічним посланням до парламенту у Верховній Раді, передає УНІАН.

"У складі угруповання російсько-терористичних військ на Донбасі - майже 38,5 тисяч осіб, понад 600 танків і 1250 бойових бронемашин, 750 одиниць артилерійських систем, близько трьохсот реактивних систем залпового вогню", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, на сході України воюють 6 тисяч кадрових російських офіцерів, а також 35 тисяч бойовиків, які їм підконтрольні.

Як повідомили в офісі віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, посилаючись на дані Генштабу, військові оприлюднили перелік бригад та дивізій російської армії, серед яких, зокрема, 17 й 18 окремі мотострілецькі бригади з Чечні , 33 окрема мотострілецька бригада з Адигеї. Також воюють в Україні військові з Волгограда, Костроми, Новоросійська та інших міст РФ.

Варто зазначити, що з 1 вересня узгоджено цілковитий режим тиші по всій лінії фронту. Станом на 15 годину представники ОБСЄ повідомили про те, що в цілому режим дотримано.  Зі свого боку Ангела Меркель та Франсуа Олланд висловили сподівання, що це припинення вогню стане початком стійкого перемир'я.

Проте варто зазначити, що бойовики продовжують обстрілювати українські позиції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація