Порошенко розглянув компромісний "план Медведчука" по Донбасу - ЗМІ

Порошенко розглянув компромісний "план Медведчука" по Донбасу - ЗМІ

Фото: Getty Images

Окуповані регіони можуть очолити особи, яких погодить як Київ, так і Москва.

Президент Петро Порошенко зацікавився "планом Медведчука", що передбачає створення на окупованому Донбасі адміністрацій на чолі з особами, які влаштовують як Київ, так і Москву.

Про це з посиланням на джерела пише журналіст Сергій Рахманін у статті для "Дзеркала тижня".

За його інформацією, своєю чергою, російський президент Володимир Путін нібито підтвердив готовність замінити ватажків бойовиків Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького менш одіозними персонажами.

"Сам же Віктор Володимирович, зважаючи на все, підказав Петру Олексійовичу кандидатів — Ріната Ахметова і Юрія Бойка. Кажуть, кандидатури президентові сподобалися", - йдеться у статті.

Рахманін пише, що Порошенко провів попередні переговори з Ахметовим та Бойком, які ніби дали свою згоду.

"Повірити в це (особливо стосовно Ахметова) непросто, але джерело DT.UA наполягає на достовірності цієї інформації. Путіна з цією пропозицією ознайомили, однак згоди ще не отримали", - зауважив журналіст.

У статті зазначено, що в доборі кандидатур Київ пішов шляхом, випробуваним на початку 2014 року: олігархів — у "проблемні" регіони. Однак у Москві зважають на інші чинники.

"Наприклад, до Ріната Ахметова великої довіри Путін не відчуває. Її підточила як ахметовська позиція "ні нашим, ні вашим", так і позитивні відгуки Вікторії Нуланд про українського олігарха під час літнього візиту держсекретаря Керрі в Сочі", - наголошує журналіст.

"До Бойка у Кремлі довіра є. Але чи знімати Бойка на лідерському безриб'ї з "Опозиційного блоку"? Чи ризикувати долею керівника поки що єдиної проросійської сили в українському парламенті? Чи створити йому в Луганську трамплін для "стрибка на Київ"? Чого це коштуватиме Кремлю?", - йдеться у статті.

Нагадаємо, що голова СБУ Василь Грицак заявив, що один із представників України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук грає роль комунікатора з представниками "ЛНР/ДНР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація