Порошенко затвердив посилення кримінальної відповідальності військових

Порошенко затвердив посилення кримінальної відповідальності військових

Фото: twitter.com/poroshenko

Президент підписав низку законів про посилання кримінальної відповідальності військовослужбовців.

Президент України Петро Порошенко підписав закони про посилення відповідальності військових та мобілізованих.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Зокрема, Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини", прийнятий Верховною Радою 12 лютого 2015 року.

Відповідно до закону, відтепер посилюється кримінальна відповідальність за військові правопорушення, в першу чергу за ті, які стосуються непокори (умисного невиконання наказу), опору начальникові, погроз або насильства щодо начальника, самовільного залишення військової частини або місця служби, дезертирства, ухиляння від військової служби, майнових стосунків, порушення статутних правил служби, злочинної бездіяльності військової влади та незаконного використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала та зловживання нею.

Також президент ухвалив внесення змін до низки законів щодо цивільного захисту. Зокрема, Кримінальний кодекс було доповнено статтею 336, яка встановлює кримінальну відповідальність за "ухиляння від проходження цивільного захисту в особливий період чи у разі проведення цільової мобілізації".

До того ж Порошенко підписав закон про надання командирам додаткових прав та уточнення рамок відповідальності за некримінальні порушення. Окремо законом введено поняття "арешт з утриманням на гауптвахті" та визначено межі його застосування. Також ці зміни уточнюють адміністративну відповідальність військовослужбовців за правопорушення, які стосуються правил та статутів несення служби, матеріальної відповідальності тощо

Нагадаємо, раніше Порошенко запропонував Раді збільшити чисельність української армії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація