Повної тиші немає: бойовики обстрілюють Девальцеве, а у Попасній убили подружжя пенсіонерів

Повної тиші немає: бойовики обстрілюють Девальцеве, а у Попасній убили подружжя пенсіонерів

Дебальцеве залишається чи не найгарячішою точкою на Донбасі / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

До Первомайська зі Стаханова, ймовірніше за все, до бойовиків підійшло підкріплення.

Уже пообіді представник ОБСЄ виступив із такою заявою: "Режим припинення вогню загалом виконано в перші 12 годин по всій території, окрім деяких винятків". Деякі винятки, за його словами, - це насамперед зона Дебальцевого на Донеччині - найтривожніша сьогодні.

Сказати про настання суцільної тиші на фронті дуже би хотілось. Але, якщо говорити про розвиток сюжету від початку доби, принаймні, у центральному секторі передової, із радіусом у кілька десятків кілометрів навколо Дебальцевого, то така заява була би самовпевненою і відверто не чесною. Цифра у 45 обстрілів зі сторони бойовиків станом на 15:00 красномовніша за будь-які словесні оцінки. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Уже на початку сьомої ранку вперше за добу запрацювали міномети противника у напрямку Дебальцевого, Кам'янки та Золотого. У Луганському та на так званому Миронівському хресті відлуння розривів було дуже добре чути усю першу половину доби. Кілька військових "медичок", казали наші бійці на блоці біля водосховища, ще удосвіта промчали з передової у напрямку Артемівська.

З іншої сторони, одразу після підписання документів у Мінську упродовж 48 годин до настання неділі бойовики з усіх видів важкої зброї відверто знищували українські опорні пункти поблизу Миронівського, біля Міуса, у Чорнухиному, поруч із Рідкодубом та у Луганському.

ОБСЄ зафіксувала порушення тиші в районі Дебальцевого

ОБСЄ зафіксувала порушення тиші в районі Дебальцевого

Там просто метал плавився від вибухів великокаліберних снарядів, а осколки від касетних зарядів реактивних "Ураганів" засівали усе довкола, перетворюючи на решето і капітальні споруди, і армійські укріплення, і дерева. Нині ж зранку картина взагалі виглядала сюрреалістично: сильний туман, вкриті інеєм гілки дерев, обірвані електричні дроти, майже цілковита тиша і руїни довкола.

У Попасній до усього додалося свіжих вирв від "Градів". Сталося це сьогодні о 00:20. Також були обстріли і о 01:15. Очевидці розповідають про щонайменше десять вибухів.

Цілили бойовики у середмістя Попасної. В одному з приватних будинків на вулиці Першотравневій загинули чоловік та жінка – літнє подружжя. Ще принаймні двоє людей зазнали поранень. Пряме влучання прийшлося і в місцеву поліклініку. Відверто кажучи, місцеві, ті, що залишилися у Попасній, у настання повноцінної, 100-відсоткової тиші віри не ймуть.

Водночас українські бійці Збройних сил та правоохоронці, що тепер тримають рубіж оборони на цьому напрямку, сподіваються на припинення вогню. Хлопці виглядають доволі втомленими, адже роботи, особливо останніми днями, вистачало. Натомість із настроєм та бойовим духом там порядок.

І буквально перед самим початком випуску ТСН.Тижня наші розвідники, що працювали у районі Попасної, сповістили, що до Первомайська зі Стаханова, ймовірніше за все, до бойовиків підійшло підкріплення. Є інформація про кілька десятків одиниць бронетехніки та "козачий" загін, у якому нібито кілька сотень бойовиків.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація