Активізація бойовиків на Донбасі та прицільний вогонь по українських позиціях. Доба в АТО

Активізація бойовиків на Донбасі та прицільний вогонь по українських позиціях. Доба в АТО

Фото: Reuters

Бойовики в районі Станиці Луганської відкрили вогонь із АГС

В зоні проведення АТО за минулу добу бойовики 49 разів відкривали вогонь по українських позиціях вздовж усієї лінії розмежування. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Повідомляється, що проросійські найманці на донецькому напрямку намагались поцілити із 120 мм мінометів по опорних пунктах сил АТО біля Опитного та Пісків.

"Протягом 2 годин, починаючи з 20.00 по наших бійцях випустили 86 мін з мінометів калібру 82 мм та 10 великокаліберних мін", - йдеться у повідомленні.

В районі Авдіївки терористи вели вогонь із стрілецької зброї, крупнокаліберних кулеметів та мінометів.

"На Горлівсько-Світлодарській дузі неподалік Луганського, Зайцевого та Троїцького ворог бив з великокаліберних кулеметів, озброєння БМП та 82 мм мінометів", - зазначають у прес-центрі.

Бойовик активізувались і на маріупольському напрямку. Там терористи 31 раз відкривали вогонь.

"Зокрема в районі Новотроїцького бойовики вкотре використали міномети калібру 120 мм, а поблизу н.п. Павлопіль 82 мм міномети. Також неподалік Березового, Гнутового позиції наших підрозділів декілька разів були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а в районі Широкиного, Славного та Тарамчука з автоматичних гранатометів", - пояснює прес-центр штабу.

На Луганщині бандформування обстріляли із стрілецької зброї та гранатометів позиції українських військових біля Новозванівки, а в районі Станиці Луганської бойовики відкрили вогонь із АГС.

Нагадаємо, а маріупольському напрямку АТО відбулася ротація серед російсько-терористичних сил. Найманців і місцевих сепаратистів змінили російські кадрові військові. Не те, щоби на лінії фронту Чермалик - Павлопіль - Гнутове - Талаківка - Сартана було зовсім тихо упродовж цілого травня. Але був час, розповідають бійці, навіть на фізкультуру.

Втім, минулої доби 11 разів бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗС України. З великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів ворог обстрілював українські укріплення поруч Новотроїцького, згодом супротивник порушуючи існуючі Мінські домовленості долучив ще й до обстрілу міномети калібру 120 мм.
 По захисниках Зайцевого та Павлополя російські найманці вели вогонь з 82 мм мінометів. 
А по українському опорному пункту поблизу Березового бойовики намагались поцілити зі станкового протитанкового гранатомета, а з озброєння БМП-1 по позиціях поруч Луганського.

Повʼязані теми:

Наступна публікація