Позиції навпроти оборонців Мар'їнки зайняли росіяни

Позиції навпроти оборонців Мар'їнки зайняли росіяни

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Військові вже звикли до присутності по той бік фронту армійців із сусідньої країни, тож це не викликає жодного ажіотажу.

Протягом доби в зоні АТО загинув один український боєць, ще двоє зазнали поранень. Усі втрати сталися на донецькому напрямку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Зараз пересувань немає. Сплять після бурної ночі", - каже боєць десантного батальйону з позивним "Молот".

Звідси до початку міської смуги окупованого Донецька – лічені сотні метрів. До передових окопів бойовиків – узагалі рукою дістати. "Дистанція 350-400 метрів", - уточнюють українські бійці.

Таке сусідство – небезпечне. Десантник "Шприц" показує вигадливий засіб ураження, який прилетів на позицію разом із гранатою. "Решта від заряду РПГ. Балансир. От такі подарунки нам прилітають", - пояснив він.

З-за терикону минулої ночі бойовики гатили з міномету. "Міномети сьогодні працювали по сусідах. Активні. Кожна ніч досить пожвавлена", - твердить "Молот".

Штаб АТО відзвітував про втрати за добу

Штаб АТО відзвітував про втрати за добу

Хлопці кажуть, що навпроти них нещодавно став новий підрозділ противника. "Постійно оновлюється розвідувальна інформація, оперативна інформація. В цьому нічого нового немає – в присутності російських військ на Донбасі. Змінюється тільки кількість, дані хто саме там знаходиться", - каже боєць десантного батальйону з позивним "Динамо".

Тижні півтора, як на тій стороні з'явився ще й новий снайпер. Його військові остерігаються. Визнають, що то – професіонал. І ще й дуже якісною оптикою. "Є таке діл. З крупного калібра б'є. Б'є часто", - каже "Шприц".

Попри все, бійці сміються над плітками про здачу Мар'їнки та прогнозують, що вона залишиться українською до завершення війни.

І тим словам навіть місцеві, схоже, починають довіряти. Бо впродовж місяця до частково зруйнованого міста повернулося зо дві тисячі мешканців.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація