Президент України перебуває у зоні АТО

Президент України перебуває у зоні АТО

Фото: УНІАН

Порошенко планує зустрітися з військовими, які підпадають під демобілізацію "шостої хвилі".

Президент України Петро Порошенко прибув у зону АТО. Там він поінформував про професіоналізацію Збройних сил України і поступову заміну мобілізованих військових на контрактників та переозброєння армії.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на Twitter прес-секретаря глави держави Святослава Цеголко.

У свою чергу Порошенко на своїй сторінці у Facebook зауважив, що "прибув в зону АТО особисто привітати зі святом та вручити високі державні нагороди військовим, які в рамках шостої хвилі демобілізації вже скоро повернуться додому".

Петро Порошенко вважає, що Україна сьогодні проходить друге народження справжньої держави. Про це він сказав під час зустрічі з військовими.

"Сьогодні ми маємо новонароджену армію, і я наголошую – новонароджену державу, – заявив він. – 25 років тому незалежність нам впала з неба, на сьогоднішній день вона (Україна) проходить друге народження справжньої держави, патріотичної, сильної, вмотивованої та високо мобілізованої".

У Збройних силах України продовжується реформа харчового забезпечення.

"Армія нагодована, ми продовжуємо реформу харчового забезпечення Збройних сил України", – додав Порошенко.

Крім того, президент зазначив, що у військах підвищено рівень медичного обслуговування, а також запевнив, що українська влада виконає усі розпорядження щодо надання пільг учасникам бойових дій. 

Порошенко нагадав, що, починаючи з 1 січня, до лав ЗСУ вже записалося більше 57 тис. контрактників. 

"На сьогоднішній день ви – остання шоста хвиля мобілізації з тих воїнів, хто був мобілізований на військову службу в 2014-2015 роках. Прийняття такого важливого рішення щодо звільнення стало можливим завдяки успішній реалізації в ЗСУ завдання щодо професіоналізації військ та поступової заміни мобілізованих військових на контрактників", – констатував глава держави під час зустрічі з військовими в зоні АТО. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація