Припинення "бойових навчань" і розмінування на Донбасі. Про що домовилися в Мінську

Припинення "бойових навчань" і розмінування на Донбасі. Про що домовилися в Мінську

Фото: Reuters

Документи ще очікують підписів ватажків бойовиків.

У Мінську завершена сьогоднішня робота Тристоронньої контактної групи, під час якої були підписані два документи: про припинення навчань з бойовою стрільбою уздовж 30-кілометрової зони і технічні аспекти завершення розмінування 12 ділянок уздовж лінії зіткнення.

Про це повідомила прес-секретар екс-президента і представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.



"У першій угоді йдеться про припинення навчань з бойовою стрільбою уздовж 30-кілометрової зони уздовж лінії зіткнення. Представники окремих районів Донецької та Луганської областей спільно з представниками збройних сил Російської Федерації регулярно проводять такі навчання. Постріли під час таких навчань мають провокаційний характер і можуть спричинити відповідну реакцію точно так само, як і залпи гармат під час бойових дій. Крім того, СММ ОБСЄ фіксує всі постріли, які відбуваються уздовж лінії зіткнення", - повідомила вона, додавши, що угода набуває чинності з 4 березня 2016 року.

Оліфер підкреслила, що Україна не веде навчань у цій частині Донбасу.





Друге рішення, розповіла представник Кучми, стосується технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення.

У цьому документі детально розписані всі деталі робіт з розмінування, включаючи огорожу і маркування територій, уражених мінами в безпосередній близькості від контрольно-пропускних пунктів, зазначила вона.



Від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ – Мартін Сайдік, від Росії – Борис Гризлов.

У Мінську завершена сьогоднішня робота Тристоронньої контактної групи. Сьогодні підписані два документи.У першому зго...

Posted by Дарка Оліфер on Wednesday, March 2, 2016

До зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка пройде 3 березня 2016 року в Парижі, документи повинні бути "завізовані" ватажками бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, додала Оліфер.

Раніше повідомлялося, що Київ від цих переговорів очікує прогресу щодо повного звільнення полонених.

У Мінську стартують довгоочікувані мирні перемовини

У Мінську стартують довгоочікувані мирні перемовини

Повʼязані теми:

Наступна публікація