Reuters показало фото відвідин ОБСЄ захопленого бойовиками Комінтернового

Місцеві жителі розповіли про обстріли та нестачу продовольства.

Представники ОБСЄ на чолі з заступником голови Місії в Україні Александром Хугом відвідали захоплене бойовиками селище Комінтернове. Фото відвідин оприлюднило агентство Reuters.

У звіті ОБСЄ за 15 січня йдеться, що спостерігачі побачили у селищі пошкоджені внаслідок обстрілу будинки. Одна літня жінка показала їм сильні пошкодження даху свого будинку, які утворилися внаслідок обстрілу снарядами великого калібру.

Члени СММ також спостерігали стіну іншого будинку, пронизану протитанковою керованою ракетою. У звіті ОБСЄ йдеться, що ракета була випущена з південного заходу.

Окрім того, спостерігачі проаналізували три свіжі кратери на дорозі біля контрольно-пропускного пункту бойовиків "ДНР", які могли бути викликані 82-мм мінометами. Спостерігачі не змогли визначити напрям вогню.

Також місцеві жителі розповіли членам СММ ОБСЄ, що рано вранці 15 січня чули гучний вибух. Цей вибух чули і українські військові, і бойовики "ДНР".

"Місцеві жителі кажуть, що поставки продовольства відбуваються нерегулярно і вони не мають ліків. Хоча газ подається в село, жителі кажуть, що самі ремонтують лінію, оскільки спеціалізовані служби не можуть зайти у село через обмеження на пересування і невизначеність у тому, хто несе відповідальність за ремонт у цій галузі", - йдеться у звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, бойовики зайшли в "сіре" Комінтернове 22 грудня разом з бронетехнікою. У селищі відразу стали шукати порожні будинки, а спостерігачів ОБСЄ на територію не пустили. Бойовики вдалися до обшуків цивільного населення, а переговори щодо звільнення селища - відмовилися йти.

Як живе Комінтернове від початку окупації бойовиків

Як живе Комінтернове від початку окупації бойовиків

Повʼязані теми:

Наступна публікація