Рибацькі човни та катери для прогулянок: "ДНР" формує свою "флотилію"

Рибацькі човни та катери для прогулянок: "ДНР" формує свою "флотилію"

Бойовики формують "флотилію" / Фото: Reuters

"ДНРівці" чекають на російські "Мангусти" та "Соболь". 

"Командири" так званої ДНР працюють на створенням свого "військово-морського флоту" і залучають до складу прогулянкові катери та рибальські човни.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив нардеп та керівник групи військово-політичних досліджень "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, "Азовська флотилія ДНР" була створена ще у травні 2015 року, однак наразі ворожі сили чекають на допомогу з Росії.

"До її складу увійшло п'ять рибальських човнів і прогулянкових катерів, які бойовики назвали "бойовими катерами". На сьогоднішній день таких "бойових одиниць" - сім, ще три одиниці готуються до введення в "бойовий склад". Наразі активізовані організаційно-штатні процеси, з одночасним вирішенням питання поповнення плавскладу "флотилії" за рахунок допомоги Росії", - йдеться у повідомленні Тимчука.

 

Оперативные данные группы "Информационное Сопротивление".На протяжении прошедших выходных (27-28.02.2016) российско-те...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 28 февраля 2016 г.

Базуватиметься "флотилія" у Новоазовську, Сєдовому та Безіменному. Тимчук стверджує, що наразі ватажки "ДНР" ведуть перемовини із Москвою щодо передачі катерів зі складу Прикордонної ФСБ РФ.

"У запитах бойовиків, які розглядає Москва – три одиниці нових російських патрульних катери проекту 12150 "Мангуст" і одиниця нового прикордонного патрульного катера проекту 12200 "Соболь" (обидва типи катерів використовуються береговою охороною Прикордонної ФСБ РФ)", - додав військовий експерт.

Наразі бойовики формують у складі "Азовської флотилії ДНР" підрозділ "морської піхоти".

Раніше українські розвідники повідомляли, що на Маріупольському напрямку посилений морською піхотою РФ полк бойовиків "ДНР" готує морську десантну операцію. Ворожі сили здійснюють заходи, аби легалізувати перебування російських морських піхотинців на цьому напрямку та приховати підготовку операції.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація