Різке загострення бойових дій та двоє поранених військових. Мапа АТО

Різке загострення бойових дій та двоє поранених військових. Мапа АТО

Ситуація на Сході України загострилася / Фото: Reuters

Найманці застосовують важке озброєння.

За минулу добу ситуація на Сході України загострилася. Бойовики різко активізували обстріли на Донецькому та Маріупольському напрямках, епізодично застосовуючи важке озброєння. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, двоє отримали поранення.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші по всьому фронту. На південний схід від Новгородського противник двічі застосував БМП, проте найбільшу кількість ворожих обстрілів було зафіксовано в районі Донецького аеропорту.

Маріупольський напрямок

Бойовики майже безперервно вели вогонь по українських позиціях східніше Красногорівки та Мар'їнки, кілька разів працювали ворожі снайпери. 

Ситуація в зоні АТО станом на 22 січня / Фото: ТСН.ua

Південніше, поблизу Старогнатівки, противник застосував 120-мм міномет. Крім того, східніше Талаківки ворог також використав важке озброєння – 82-мм міномет і ПТРК.

Водночас, за інформацією ГУР МОУ, ФСБ Росії посилила контроль на ділянці російсько-українського кордону в Ростовській області через спроби бойовиків втекти до РФ.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. 

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація