Росія через понтонний міст переправляє бойовикам на Донбасі танки, ГРАДи й САУ

Росія через понтонний міст переправляє бойовикам на Донбасі танки, ГРАДи й САУ

Фото: Reuters

Про це повідомляє українська розвідка.

Росія переправляє в Україну військову техніку не лише залізницею та автошляхами, а й через понтонну переправу через річку Сіверський Донець.

Про це на брифінгу в п'ятницю повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Українська правда.

"Відновлено понтонний міст-переправу через Сіверський Донець в районі села Кружилівка. Вдень техніка накопичується на території РФ поблизу населеного пункту Мітякінська. А протягом ночі техніка з використанням засобів оперативного маскування переправляється на територію України", - сказав він.

У розвідці зазначають, що цей шлях використовувався в 2015 році. А протягом останнього тижня різними шляхами РФ переправила бойовикам близько 20 танків, 5 бронемашин і 10 САУ.

ГУР підтвердило й інформацію про поставку з Росії на окуповані частини Донбасу РЗСО Град-К, які перебувають лише на озброєнні РФ.

Скібіцький зазначив, що загострилась ситуація в Авдіївці і Ясинуватій.

"Противник створив декілька ротних тактичних груп для того, щоб повернути контроль саме над автотрасою, яка поєднує Донецьк і Горлівку, ситуація там дуже складна. Крім того, ми побачили "Гради" у Горлівці", - додав він.

Нагадаємо, 1 березня, за даними розвідки,  до окупованого Іловайська Росія перекинула три вагони з боєприпасами і два вагони з танковими двигунами та запасними частинами, а до Новоазовська - два танки, чотири БМП-2, чотири автомобілі з особовим складом та два паливозаправники. Водночас до Свердловська, на територію "Свердловського машинобудівного заводу" прибули шість вантажних автомобілів зі 120-мм мінометами та чотири вантажні автомобілі з боєприпасами до них.

Повʼязані теми:

Наступна публікація