Росія готує нову колону з "гуманітарним вантажем"

Росія готує нову колону з "гуманітарним вантажем"

Фото: Reuters

У МНС РФ вкотре запевнили, що везтимуть "продукти харчування, будматеріали і предмети першої необхідності".

Росія почала формувати 56-ту колону з "гуманітарною допомогою" для захопленої бойовиками частини Донецької та Луганської областей.

Про це із посиланням на прес-службу МНС РФ пишуть "РИА Новости".

"Сьогодні з Ногінського рятувального центру МНС в Ростовську область вирушили автомобілі з вантажем гуманітарної допомоги, які увійдуть до складу чергової колони МНС для Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в МНС, формуватися колона буде на базі Донського рятувального центру МНС, де до них долучать машини з інших регіонів.

Також повідомляється, що "гумконвой" нібито доставить на Донбас "продукти харчування, будматеріали і предмети першої необхідності".

Нагадаємо, що Росія відправляє "гумконвої" у зону бойових дій на Донбасі ще з серпня 2014 року. Митну і прикордонну служби України не допускають до огляду цих вантажівок. За інформацією української сторони, разом із ящиками продуктів харчування РФ постачає зброю, боєприпаси та протитанкові гранати. У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація