Росія категорично проти появи ОБСЄ на неконтрольованому кордоні Донбасу – Марчук

Росія категорично проти появи ОБСЄ на неконтрольованому кордоні Донбасу – Марчук

Фото: ДПСУ

Питання навіть не розглядається на переговорах у Мінську.

Позиція РФ у питанні повернення Україні контролю над ділянкою кордону в Луганській і Донецькій областях категорично. Кремль не згоден там бачити навіть міжнародних спостерігачів, не кажучи вже про українських прикордонників, твердить учасник переговорного процесу в Мінську Євген Марчук.

За його словами, розмови про повернення цієї ділянки державного кордону України під контроль Києва навіть не проводяться. "Зараз в практичній площині переговори не ведуться, виставлена лише пропозиція української сторони, тому що до тих пір, поки не буде хоча б найменшого доступу ОБСЄ до кордону, розмови не мають ніякого сенсу", - пояснив представник України на переговорах.

Він конкретизував, що Росія категорично проти доступу ОБСЄ до лінію кордону, бо організація одразу зафіксує, що РФ на регулярній основі поставляє на тимчасово окуповані території Донбасу танки та інше озброєння. "Ми знаємо точно, коли вони перетинають кордон, скільки їх, куди вони прибувають, де розвантажуються, вже не кажучи про те, скільки боєприпасів їм надходить В тому числі збільшення особового складу, ротація особового складу", - заявив Марчук.

Напередодні повідомлялося, що на Донбас вирушив черговий "гуманітарний конвой" з Росії. Колона з понад 50 авто нібито доставить у Донецьку область понад 400 тонн продуктів харчування. Тоді як українські вояки неодноразово спостерігали, що після появи так званих "гуманітарних конвоїв" арсенали бойовиків поповнюються новими боєприпасами, а інтенсивність обстрілів позицій сил АТО зростає.

До Луганська прямує черговий російський "гумконвой"

До Луганська прямує черговий російський "гумконвой"

Повʼязані теми:

Наступна публікація