Росія підтягнула до кордону з Україною більше 30 тисяч військових

Росія підтягнула до кордону з Україною більше 30 тисяч військових

Фото: Getty Images

У той же час, чисельність бойовиків на Донбасі перевищує 32 тисячі осіб

ЗС Росії розташували на кордоні із Україною 34,6 тисяч військових. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО.

"За інформацією української розвідки, кількістьь угрупованнь ЗС РФ вздовж Державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України становить 16 батальйонних та 8 ротних тактичних груп", - зазначається у повідомленні.

Зазначається, що окрім цього, чисельність бандформувань на окупованих територіях Донбасу становить більше 32 тисяч осіб.

"…чисельність особового складу "1-го та 2-го Армійських корпусів" так званих "ДНР" та "ЛНР" складає близько 32,5 тис. осіб. У цих угрупуваннях може нараховуватися – понад 450 танків, близько 830 бойових броньованих машин, до 550 одиниць артилерійських систем, до 200 одиниць РСЗВ, більше 410 одиниць засобів ППО", - йдеться у повідомленні прес-центру.

Нагадаємо, бойовики 12 разів відкривали вогонь по українських підрозділах протягом минулої доби. З передмістя тимчасово окупованого Донецька противник вів вогонь по українських позиціях на підступах до Мар'їнки зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів. На Луганщині незаконні збройні формування обстрілювали з гранатометів опорні пункти ЗС України в районі Щастя та Сокольників. 


Найскладніша ситуація сьогодні на Маріупольському напрямку. Там бандити двічі били з 120-мм мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями, по укріпленнях сил АТО неподалік Павлополя. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація