Росія перекинула до Новоазовська десантників, очільник яких служив в українській армії - розвідка

Росія перекинула до Новоазовська десантників, очільник яких служив в українській армії - розвідка

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Українські розвідники дізналися низку цікавих фактів про командира спецпризначенців РФ.

На сході України у маріупольському напрямку очікується активізація диверсійно-розвідувальної діяльності російських окупаційних військ.

Про це повідомили у службі зв'язків із громадськістю ГУ розвідки Міноборони України.

"Підтверджено перекидання до Новоазовська підрозділу 45 окремої бригади спеціального призначення (Кубінка, Московська обл.) повітрянодесантних військ ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Полковник ЗС РФ Вадим Паньков / Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України
За даними розвідки, цей підрозділ очолює безпосередньо командир бригади, полковник ЗС РФ Паньков Вадим Іванович, який є уродженцем білоруського Гомеля, а нині мешкає у Московській області.

"В офіційній біографії цього російського офіцера старанно приховується той факт, що у 1992 році, втікаючи від війни в Нагорному Карабасі, лейтенант Вадим Паньков прибув в Україну, прийняв присягу на вірність народу України та проходив службу в Збройних Силах України на посаді командира групи спеціального призначення 2 батальйону 9 окремої бригади спеціального призначення у Кіровограді", - розповіли військові.

Як зазначається, наприкінці 1993 року офіцер перевівся до ЗС РФ, де безпосередньо брав участь у створенні 45 окремого полку спеціального призначення ПДВ ЗС РФ.

До того ж розвідники дізналися декілька цікавих фактів із біографії військового РФ, "які яскраво характеризують весь офіцерський корпус сучасної російської армії".

Зокрема, з'ясувалося, що у 2009 році командир 45-го полку брав участь у рейдерських акціях в інтересах будівельного бізнесу кримінального авторитета "Глиби" Олексія Храмушина – зятя генерал-полковника Володимира Шаманова, командувача ПДВ ЗС РФ, який також причетний до окупації Криму. Підлеглих військових офіцер використовував як "тітушок".

"У січні 2015 р. особисто організував спробу знищення розвідувальної групи 73 Морського центру спеціального призначення ВМС України у районі Гранітного-Миколаївки (Маріупольський напрямок), в результаті чого загинув капітан 1 рангу ЗСУ Юрій Олефіренко", - додали у розвідці, наголосивши, що Паньков та Олефіренко у 90-х роках разом служили у Кіровограді.

Нагадаємо, до Іловайська "стікаються" танки та бронемашини з Росії. Російський воєнторг не припиняє поставок озброєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація