Росія перетворила Мар'їнку на полігон для гартування своїх військових

Росія перетворила Мар'їнку на полігон для гартування своїх військових

Росія перетворила Мар'їнку на полігон для гартування своїх військових

Українські військові тримають оборону Мар'їнки

Селище атакують російські морські піхотинці під прапорами "ДНР".

Бої за Мар'їнку нав'язують українським солдатам не міфічні "ополченці", а російські військові. В цьому переконані як самі оборонці селища, так і командування сил АТО, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На одну з найгарячіших ділянок фронту росіяни постійно надсилають своїх бійців, аби ті отримали бойовий досвід і в реальних умовах удосконалити отримані на навчальних полігонах навички.

У штабі АТО кажуть, що біля селища працюють кілька груп снайперів регулярної армії РФ. "Вони відпрацьовують навички стрільби по живих мішенях. По солдатах і по мирних жителях Мар'їнки", - пояснив прес-офіцер оперативно-тактичного угрупування "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер.

Бійці 14-ї бригади кажуть, що відчувають себе справді, як на полігоні. Воювати можна лише по команді. Ворог будував укріплення просто на очах у солдат ЗСУ. Позиції, з яких тепер обстрілюють сили АТО, можна було багато разів стерти з лиця землі разом із їх будівельниками. Однак наказ був тільки один: спостерігати. "Нам не дозволяли – ми не стріляли", - кажуть військові.

Ворожі снайпери активізувалися біля Мар'їнки

Ворожі снайпери активізувалися біля Мар'їнки

Тепер воїни змушені брати участь у запеклих боях і відбивати атаки ворога. Під час останньої було поранено одного військовослужбовця. "З восьмої вечора і до першої ночі. Потім вони запросили перемир'я і, як завжди, відступили. Це нормальна ситуація", - розповів один із бійців.

Пораненому побратимові з позивним "Бобер" бійці АТО передають привіт і побажання якнайшвидше одужати та повернутися до бойового товариства.

Як уже повідомлялося. кілька днів тому ворожий снайпер підстрелив українського військового в Мар'їнці"Виходили перевірити пост. По черзі. Я встиг забігти в будинок, а командир не встиг. Куля влучила. Викликали швидку. Він зараз у лікарні, все нормально. Зашили, наскрізне поранення". – розповів заступник командира взводу 14-ї бригади Степан Несторович.

А 16 січня снайпер бойовиків ледве не вбив перекладачку в машині ОБСЄЦе був прицільний обстріл із-за терикону. Він за кілометр, і снайпер знав напевне, що веде вогонь не по військових. Від смерті перекладачку Юлію врятувало лише броньоване скло машини спостерігачів. Жінка сиділа на задньому сидінні. 

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація