Росія розвідує позиції українських військових з літаків – ГУР

Росія розвідує позиції українських військових з літаків – ГУР

Фото: vitalykuzmin.net/Виталий Кузьмин

Розвідка повідомляє, що країна-агресор продовжує опрацьовувати можливість повномасштабного вторгнення.

Російські окупаційні війська, окрім обстрілів, продовжують активну розвідку українських позицій та перерозподілу сил в зоні АТО, про це на брифінгу у Києві заявив представник ГУР МОУ Вадим Скібіцький.

Окрім безпілотників, які використовують як для розвідки, так і для наведення вогню по всій лінії фронту, застосовується й авіація.

"Зокрема 25-26 жовтня у повітряному просторі Чорного та Азовського морів на виконання комплексної розвідувальної операції відмічена діяльність літаків-розвідників Іл-20 та Су-24МР, які здатні вести розвідку на глибину до 400 км", - повідомив Скібіцький.

Найбільш складна обстановка зберігається на Маріупольському та Донецькому напрямках. Бойовики не припиняють провокацій, аби звинувачувати українську сторону у порушенні Мінських домовленостей.

"Особливістю вогньового впливу ворога на цих позиціях є здійснення систематичних провокаційних обстрілів власних позицій зі стрілецької зброї. Головна мета дій російських окупаційних військ – провокування на вогонь у відповідь, а також звинувачення України у невиконанні Мінських домовленостей", - заявляє представник ГУР.

Крім того, керівництво РФ не відмовляється від агресивних планів щодо України та ймовірності широкомасштабного вторгнення, Днями, за даними розвідки, Росія відпрацювала авіаційну атаку на Україну, навчання відбувались над Білоруссю.

"26 жовтня, використовуючи зобов'язання республіки Білорусь у рамках союзницької держави, російськими бойовими літаками у повітряному просторі Білорусі відпрацьоване питання умовного нанесення масованих авіаційних ударів по стратегічних об'єктах України. На виконання зазначених завдань вздовж державного кордону повітряного простору Білорусі було відмічено літак дальнього радіолокаційного виявлення і наведення А-50У, який здійснював контроль повітряного простору у північно-західній частині України та наведення винищувальної авіації, стратегічний бомбардувальник Ту-160 та два дальні бомбардувальники ту-22М3, які здійснювали польоти вздовж кордону України та умовно здійснювали пуски ракет, два фронтові бомбардувальники Су-34, що відпрацьовували навчальні питання нанесення ракетно-бомбових ударів", - розповів Скібіцький.

Аналогічні навчання проводились над Білоруссю торік, але були скеровані на країні Балтії. Росія відпрацьовує можливість збройного конфлікту з НАТО в тому числі й на території нашої держави, повідомляє розвідка. Також нарощує ударний потенціал Балтійського флоту та Чорноморського флоту. Зокрема в Криму дислоковані фрегат та три підводні човни, які оснащені ракетними комплексами дальністю півтори тисячі кілометрів. Тобто вони можуть прострілювати всю територію нашої країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація