Росія сформувала два повноцінних армійських корпуси на окупованому Донбасі - Турчинов

Росія сформувала два повноцінних армійських корпуси на окупованому Донбасі - Турчинов

Фото: Reuters

За його словами, армійськими корпусами управляють генерали і офіцери із РФ.

Сьогодні, 4 березня, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на Донбасі до літа 2015 року російський Генштаб на окупованих територіях сформував два повноцінних армійських корпуси.

"Цими армійськими корпусами управляють російські генерали і офіцери, вони повністю діють за статутами ЗС РФ, це фактично боєздатні підрозділи російської армії. Крім цих двох армійських корпусів, чисельність яких близько 34 – 35 тис. осіб, на окупованих територіях Донбасу є також резерв, що складається виключно з російських підрозділів – до 8 тис. осіб", - говорить Турчинов.

Крім того, за його словами, в Ростовській області створено Центр територіальних військ – це штаб управління цими корпусами і російськими частинами, розташованими на окупованій території України.

"Хочу ще раз зазначити, що це вже не ширма, коли на першому етапі Росія прикривала свою агресію найманцями, це регулярні частини окупаційної російської армії. Так про них і потрібно говорити. Крім цього, не менша кількість російських військ розташована у безпосередній близькості до наших кордонів в Ростовській, Воронезькій та Бєлгородській областях. Всі ці підрозділи можуть бути оперативно задіяні в разі активізації військових дій", - додав Турчинов.

Нагадаємо, Олександр Турчинов розповів, що може забезпечити припинення вогню на Донбасі. За його словами, на Сході України треба розмістити миротворчу або поліцейську місію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація