Росія стягнула до українського кордону понад 10 тисяч військових - Генштаб

Росія стягнула до українського кордону понад 10 тисяч військових - Генштаб

Фото: Getty Images

За даними української сторони, РФ формує мотострілкову дивізію.

Росія формує біля кордону з Україною мотострілкову дивізію, до складу якої входять понад 10 тисяч військових.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

"Поблизу кордонів з Україною формується 150 мотострілкова дивізія, яка налічує більше 10 тисяч військовослужбовців. Зазначена інформація надана інспекційній групі представниками міноборони Росії. Оприлюднена дата початку формування дивізії 10 січня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, дії Росії суперечать її обіцянкам державам-учасницям ОБСЄ у листопаді 2016 року щодо того, що вона не планує у 2017 році збільшення чисельності особового складу регулярних формувань та бойових частин у відповідності до пункту 10.3 Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

"Крім цього, порушено пункт 10.3.3 ВД-2011, в якому зазначається, що у випадку, коли така інформація не може бути представлена у щорічному обміні воєнною інформацією, ця інформація буде надаватися офіційною мережею ОБСЄ за 42 доби до такого збільшення чисельності особового складу або з початком такого збільшення", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, у травні 2016 року Росія почала формувати дивізії біля західного та південного кордонів для "протидії нарощування сил НАТО".

"Мною було дано доручення застосовувати під час зведення об'єктів найпередовіші будівельні рішення. Йдеться про блоково-модульні конструкції. Технологія потокового виробництва і поставки модулів дозволяють зводити будівлю протягом трьох - максимум чотирьох тижнів", - заявив тоді Шойгу.

Нещодавно в українському Міноборони повідомили, що біля українського кордону зосереджено 55 тисяч військових ЗС РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація