Росія відправила на штурм Авдіївки полк спецпризначення МВС

Росія відправила на штурм Авдіївки полк спецпризначення МВС

У боях за Авдіївку помічені не тільки військові, але й правоохоронці РФ / Фото: Reuters

Військові кажуть, що підкріплення бойовиків заходить безпосередньо з РФ.

Під Авдіївкою російські війська використали проти українців заборонені Женевською конвенцією протипіхотні міни ПОМ-2. Їхня особливість – це самоліквідація від 4 до 50 годин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бої за промислову зону на околицях міста тривають практично постійно. До місця ймовірного штурму стягуються не лише резерви бандформувань, але й пряме підкріплення з Росії.

За даними розвідки, до Ясинуватої прибув 128-й спеціальний полк внутрішніх військ МВС РФ. А на західні околиці Донецька окупанти перекинули кілька вантажівок із бійцями 100-ї окремої мотострілецької бригади.

Наразі тривають обстріли. "Працюють зазвичай 80-ми і 120-ми, інколи прилітають снаряди 152-го калібру", - розповів прес-офіцер 58-ї бригади ЗСУ Денис Наумов.

Бійці кажуть, що перемога росіян на цій ділянці означатиме втрату Авдіївки. І припускають, що ворог діятиме за сценарієм, відпрацьованим у ДАП – просто зрівнюючи із землею всі об'єкти, де могла б зачепитися хоч якась оборона.

Тутешні бійці налаштовані чинити гідний спротив. І звертають увагу командування на те, що зосереджуючи більшість своїх сил під Авдіївкою – противник послаблює позиції на інших ділянках фронту. Де активність ворога більше показова – і розвідка це добре бачить.

Як повідомлялося, Авдіївка залишається епіцентром протистояння в зоні АТО. Кількість важких снарядів, які ворог щодня випускає по промисловій зоні між Авдіївкою та Ясинуватою, вимірюється сотнями.

На інших ділянках фронту сепаратисти змінюють тактику боїв через концентрацію сил біля Авдіївки.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Бойовики застосували на Донбасі заборонені Женевською конвенцією міни

Бойовики застосували на Донбасі заборонені Женевською конвенцією міни

Повʼязані теми:

Наступна публікація