Росія витрачає на окупацію Донбасу один мільярд євро на рік - Bild

Росія витрачає на окупацію Донбасу один мільярд євро на рік - Bild

Бойовики на Донбасі отримують у 9 разів більше за вчителів. / Фото: Reuters

Особливо дорогими є 30 тисяч російських і українських бойовиків.

Росія за рік витрачає один мільярд євро на фінансування окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Про це у своїй статті німецькомовному виданню Bild написав Юліан Рьопке.

За даними Bild, Росія повинна витрачати близько 79 млн євро щомісяця на зарплати та виплату пенсій мешканцям окупованих територій на Донбасі. Про це йдеться в офіційних документах так званих "народних республік".

Наразі в окупованих районах Донецької області проживає 653 тисячі пенсіонерів, в підконтрольній бойовикам частині Луганської області - 425791 осіб. Ці виплати Росії щомісяця обходяться в 2 418 378 168 рублів або 30 млн євро.

Особливо дорогими є 30 тисяч російських і українських бойовиків. В той час, як вчитель на окупованій території Донбасу заробляє 50 євро, бойовик, залежно від його рангу, отримує 90-465 євро, тобто у 9 разів більше.

Навіть якщо витрати Росії виключно на заробітну плату в значній мірі націоналізованому секторі будуть обмежені обслуговуванням та індивідуальною соціальною допомогою, зокрема пенсією, ці видатки можна порівняти з річним національним бюджетом таких країн, як Вірменія або Молдова в приблизно один мільярд євро. Це дорівнює 0,6% щорічних витрат російського державного бюджету.

Видання також зазначає, що видатки РФ є лише частиною російських сумарних витрат на підтримку окупації окремих районів Донбасу. Плата за газ, бензин, нафту, їжу, гуманітарна допомога, а також на боєприпаси для продовження війни проти України, ймовірно, обходяться Кремлю в сотні мільйонів євро в рік.

Нагадаємо, у жовтні минулого року колишній радник Путіна Андрій Іларіонов заявив, що Кремль витратив на війну в Україні 377 мільярдів доларів. Іларіонов стверджує, що витрати на війну потрібно рахувати ще із січня 2012 року, коли Росія різко збільшила витрати на переозброєння.

Витрати РФ на окупацію Донбасу

Create your own infographics

Повʼязані теми:

Наступна публікація