Росіяни використали невідому беззвучну зброю на межі Луганщини та Донеччини

Росіяни використали невідому беззвучну зброю на межі Луганщини та Донеччини

Фото: УНІАН

Військові кажуть, що вперше зустрічаються з таким типом снарядів.

Селища на межі Донецької та Луганської областей регулярно здригаються від важкої артилерії терористів, яка не розрізняє позицій української армії та будинки мирних жителів. Один із 152-міліметрових снарядів розірвався просто посеред вулиці в Троїцькому, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Декілька будинків у селищі зазнали прямих влучань. В інших повилітали шибки. "Працювала САУ", - переконаний військовослужбовець ЗСУ з позивним "Мисливець". У бійців грузинського легіону, що боронять один з флангів Троїцького, немає сумніву – з того боку працюють добре навчені люди. "Нам відомо, що там зараз зібралося дуже багато російських військових", - розповів боєць із позивним "Маестро".

Поблизу Троїцького бойовики просуваються вперед, ховаючись за туманом та снігопадами

Поблизу Троїцького бойовики просуваються вперед, ховаючись за туманом та снігопадами

Троїцьке в цьому секторі чи не нанайгарячіша точка. Ворог постійно намагається намацати слабке місце в українській обороні. Крім звичайних гаубиць, терористи використовують якусь невідому зброю, яка завдає значної шкоди селищу та військовим. "Ми не знаємо, що це за зброя. Звуку нечутно, нема ніякого спалаху. Вибухає в повітрі та осколки потім униз спускаються", - каже "Маестро". Також російські найманці потроху просуваються вперед від своїх позицій, ховаючись за туманом та снігопадами.

Головна мета терористів у Троїцькому – взятии під контроль дорогу, яка веде прямо з окупованого Стаханова на Попасну, Бахмут і Сєверодонецьк, Лисичанськ та інші українські міста. "З Авдіївки не зайшли – не змогли. Зараз думають, що може, тут щось вийде", - пояснює "Маестро". Проте для грузинів це вже не перша війна з Росією, тому досвідчені бійці не залишають ворогу шансів на успіх.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація