Російська ФСБ цілодобово стежить за особистим життям спостерігачів ОБСЄ - розвідка

Російська ФСБ цілодобово стежить за особистим життям спостерігачів ОБСЄ - розвідка

Фото: Reuters

Військові РФ продовжують перешкоджати діяльності ОБСЄ у зоні АТО.

Росія намагається дискредитувати представників місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це повідомили у службі зв'язків із громадськістю ГУ розвідки Міноборони України.

"Російські офіцери Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ, Росія) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ, що відряджені до штабів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ продовжують заходи з дискредитації Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зокрема, російська ФСБ цілодобово стежить за спостерігачами місії в місцях їхнього проживання та проведення дозвілля, а після цього серед місцевого населення поширюється дезінформація щодо особистого життя співробітників ОБСЄ.

До того ж зазначається, що військові РФ продовжують перешкоджати роботі місії. Зокрема, спостерігачам заборонили доступ до району Безіменного.

"Обмеження діяльності міжнародних спостерігачів пов'язано із прибуттям до зазначеного району підрозділу 810 окремої бригади морської піхоти Берегових військ Чорноморського флоту ЗС РФ", - додали у розвідці.

Нагадаємо, раніше у США здивувалися, що російські спостерігачі ОБСЄ пересуваються Донбасом. За словами посла, у моніторинговій місії ОБСЄ працюють спостерігачі з різних країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація