Російські командири через дезертирство бойовиків набрали на службу людей з фізичними вадами — ГУР

Російські командири через дезертирство бойовиків набрали на службу людей з фізичними вадами — ГУР

Найманці / Фото: Getty Images

ЗС РФ бояться зниження укомплектованості "військ".

Російське командування "2 АК (Луганськ)" намагається всіляко не допустити подальше зниження рівня укомплектованості особового складу бойовиків.

Для цього вони запровадили заборону на звільнення з військової служби за будь-яких обставин та спростили процедуру прийому на "військову службу". Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Такі дії пов'язують з масовим дезертирством найманців.

"В підрозділах 2 АК (Луганськ) ЗС РФ продовжують мати місце випадки грубого порушення військової дисципліни, зокрема самовільного залишення передових позицій. Так, 21 січня цього року сім військовослужбовців зі складу 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) не прибули до місць несення служби (виконання завдань) та оголошені у розшук", — йдеться в повідомленні.

"У зв'язку з некомплектом особового складу, що склався через небажання продовжувати терміни діючих контрактів військовослужбовцями окупаційних військ, командування 2 АК (Луганськ) ЗС РФ вживає заходів для недопущення подальшого зниження рівня укомплектованості, серед них: запроваджено заборону на звільнення з військової служби за будь-яких обставин, навіть за наявності грубих порушень умов контракту; спрощено процедуру прийому на військову службу", — зазначили в розвідці.

Відтак, за даними розвідки, в окремих підрозділах "2 окремої мотострілецької бригади" (Луганськ) набір військовослужбовців здійснюють без проведення належного медогляду, що вже призвело до прийняття на військову службу осіб з фізичними вадами, які не здатні виконувати бойові завдання в складних умовах.

Також у розвідці наголошують, що станом на 22 січня, "противник продовжує порушувати режим припинення вогню та здійснює провокаційні обстріли позицій сил АТО із застосуванням мінометів, озброєння БМП, стрілецької зброї та снайперських груп із найбільшою активністю на Маріупольському напрямку".

Нагадаємо, військовослужбовці Збройних сил РФ не припиняють самовільно залишати передові позиції на окупованих територіях Сходу України. У Головному управлінні розвідки Міноборони України пояснили, що російські військові не хочуть виконувати злочинні накази про обстріл мирного населення та брати участь у бойових діях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація