Російські окупанти 18 разів гатили по українських позиціях. Дайджест АТО

Російські окупанти 18 разів гатили по українських позиціях. Дайджест АТО

Фото: Reuters

На Луганщині по позиціях у Новоолександрівці, Новотроїцькому та Жовтому супротивник відкривав здебільшого гранатометний вогонь.

Станом на 15 серпня 18.00 російські окупанти 18 разів обстріляли українські позиції.

Про це повідомили на своїй сторінці у Facebook повідомили у прес-центрі штабу АТО.

У відомстві зазначили, що на Маріупольському напрямку доба почалась з ворожого артилерійського вогню у Новоселівці, де ворог застосував самохідні артилерійські установки 122 мм калібру. У Тарамчуку, Талаківці та Водяному противник порушував режим тиші вогнем із заборонених мінометів калібру 120 та 82 мм, захисників Широкиного провокував вогнем зі стрілецької зброї.

У Богданівці на світанку відбулось нетривале бойове зіткнення, під час якого ворожа ДРГ застосувала ГП-25 та стрілецьку зброю Вогонь, відкритий особовим складом опорного пункту сил АТО у відповідь, відкинув противника.

"На Донецькому напрямку в Авдіївській промзоні ворог продовжує збройні провокації із застосуванням мінометів різних калібрів. Тричі під мінометні обстріли потрапляли захисники Майорська, де ворог також відкривав й гранатометний вогонь. У Зайцевому та Нижньому Лозовому застосовувалась стрілецька зброя", - йдеться у повідомленні.

На Луганщині по позиціях у Новоолександрівці, Новотроїцькому та Жовтому супротивник відкривав здебільшого гранатометний вогонь. Цього разу снайпер проявив себе у Новотроїцькому.

Нагадаємо, на територію України було переміщено ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ. Такі дії з боку Росії розвідка України розцінює як посилення загрози повітряного тероризму на Донбасі.

Військова розвідка встановила, що зенітно-ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади нараховує у своєму складі 168 осіб, 21 одиницю бойової техніки і 30 автомобілів. На озброєнні дивізіону перебувають надсучасні потужні комплекси протиповітряної оборони ТОР-М2У, які не менш ефективні при бойовому використанні, ніж зенітно-ракетний комплекс "Бук", за допомогою якого російський екіпаж збив малайзійський літак. Особовий склад дивізіону – виключно офіцери та військовослужбовці за контрактом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація