Російські військові під керівництвом генерала розкрали пальне бойовиків і продали його

Російські військові під керівництвом генерала розкрали пальне бойовиків і продали його

Фото: Reuters

Про це йдеться в повідомленні української розвідки.

На окупованій Донеччині група російських військових за дорученням генерал-майора збройних сил РФ розкрадає та продає пальне, виділене терористам на заходи бойової підготовки.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, яке встановило чергові факти участі кадрових російських військовослужбовців регулярних збройних сил Російської Федерації у бойових діях на сході України.

"Встановлено, що на посаді "заступника командира з озброєння 1-го мотострілецького батальйону 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону)" перебуває капітан ЗС РФ Чепкасов Олексій Володимирович (Чепкасов Алексей Владимирович), 1986 року народження, народився в Амурській області, закінчив Далекосхідне вище загальновійськове командне училище у 2007 році, брав участь у бойових діях у Південній Осетії у 2008 році, на території України використовує документи прикриття на прізвище Іванов", - зазначили в розвідці.

Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії капітан Чепкасов був направлений у березні 2015 року з посади командира 3-ї мотострілецької роти 8-го мотострілецького батальйону 136-ї окремої мотострілецької бригади (вч 63334, Буйнакськ, Дагестан) 58-ї армії (Владикавказ) Південного ВО ЗС РФ. 

У 2014 році підрозділи 136-ї омсбр залучались до участі у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Донецької області та розташовувались поблизу населеного пункту Новий Світ.

"Додатково встановлено, що у березні 2010 р. проти Олексія Чепкасова була відкрита кримінальна справа у зв'язку з обвинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 статті 159 Кримінального кодексу РФ (шахрайство, скоєне особою з використанням свого службового становища). Участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України дозволяє капітану ЗС РФ О.Чепкасову розраховувати на остаточне виправдання та продовження військової кар'єри", - розповіли в розвідці.

У березні 2015 року з капітаном Чепкасовим зі складу 136-ї омсбр до частин та з'єднань 1-го та 2-го армійських корпусів, переважно до 3-ї (Горлівка) та 7-ї (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад, було направлено дев'ятьох офіцерів, у т.ч. підполковника ЗС РФ Іллінського Ігоря Олексійовича (Ильинский Игорь Алексеевич). 

"З'ясовано, що підполковник ЗС РФ І.Іллінський перебуває на посаді "заступника командира з тилового забезпечення 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону)" та використовує документи прикриття на прізвище Сєргєєв", - зазначають українські військові.

Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії підполковник ЗС РФ Іллінський був направлений у березні 2015 року з посади заступника командира з тилового забезпечення 136-ї окремої мотострілецької бригади.

"Відомо, що підполковник ЗС РФ Іллінський разом із капітаном Чепкасовим та начальником служби паливно-мастильних матеріалів 3-ї омсбр 1-го АК майором ЗС РФ Карповим (прізвище-прикриття) Михайлом Олександровичем створили злочинну групу із розкрадання та нелегального продажу пального. За дорученням командира 3-ї омсбр генерал-майора ЗС РФ І.Тимофєєва, зазначені офіцери реалізовують на чорному ринку пальне, що списується на заходи бойової підготовки, а отримані кошти використовуються виключно для власного збагачення. Частина незаконно списаного пального реалізовується через мережу АЗС, підконтрольну колишньому т.зв. "Секретарю радбезу "ДНР" О.Ходаковському", - додали у розвідці.

Раніше в ГУР повідомили, що на окупованій частині Донбасу триває посилення та ротація передових підрозділів на напрямках Новоайдарський, Слов'янський та Донецький. До Донецька прибув підрозділ 3 окремої бригади спеціального призначення Центрального ВО ЗС РФ з Тольятті. Командир бригади – полковник ЗС РФ Щепін Сергій Анатолійович. Саме у цьому з'єднанні, як повідомляє ГУР, служили засуджені до позбавлення волі капітан ЗС РФ Євген Єрофеєв та сержант ЗС РФ Олександр Александров.

Повʼязані теми:

Наступна публікація