Російський літак біля Луганщини та бойове зіткнення під Горлівкою. Мапа АТО

Російський літак біля Луганщини та бойове зіткнення під Горлівкою. Мапа АТО

Сили АТО відбили напад диверсантів / Фото: Reuters

За добу було поранено одного українського військового.

Упродовж минулої доби бойовики на Донбасі продовжили відкривати вогонь по силах АТО. Внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 було поранено.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії не велися. Водночас, поблизу Красної Талівки було зафіксовано політ ворожого БПЛА на висоті 1000 м. Також прикордонники Луганщини помітили російський літак, який здійснював політ на суміжній території вздовж лінії російсько-українського кордону.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі вчора обстановка дещо загострилася. Протягом дня противник неодноразово порушив режим тиші поблизу Луганського, працювали снайпери.

Поблизу Горлівки ситуація також залишається неспокійною. Між Зайцевим та Гладосовим вчора відбулося бойове зіткнення сил АТО із загоном противника чисельністю до 15 осіб. Окрім цього, ворожі провокації зафіксовано у Майорську, Кодемі, Шумах та Новгородському.

Ситуація в зоні АТО станом на 29 грудня / Фото: ТСН.ua

Поблизу Донецького аеропорту також тривають бойові дії низької інтенсивності. Так, у Пісках відбувся нетривалий мінометний обстріл та низка інших провокацій. Окрім цього, противник порушив режим тиші південніше Авдіївки та східніше Опитного.

Маріупольський напрямок

Противник із гранатометів порушив режим тиші поблизу Чермалика. 

Нагадаємо, що раніше розвідка попередила про провокації бойовиків на Різдво. Згідно з аналізом ГУ розвідки Міноборони, в короткостроковій перспективі слід очікувати нових провокацій з боку бойовиків по всій лінії розмежування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація