Російський шпигун служив в українській розвідці та "переманював" військових на бік "ДНР"

Російський шпигун  служив в українській розвідці та "переманював" військових на бік "ДНР"

Фото: Прес-служба СБУ

Агент російських спецслужб вступив до лав ЗСУ під час однієї із хвиль мобілізації

Служба безпеки України перешкодила перехід розвідгрупи ЗСУ на бік бойовиків "ДНР". Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Зокрема, у складі розвідгрупи викрили російського шпигуна, військовослужбовця Збройних сил України, командира розвідувальної групи, підрозділ якого базується на лінії розмежування. Агент російських спецслужб схиляв українських військових до переходу на бік бандформувань на Донбасі.

"Козачок" з РФ вступив до лав ЗСУ під час однієї з хвиль мобілізації. Після призначення російського агента командиром розвідувальної групи, він телефоном та під час особистих зустрічей повідомляв бойовикам інформацію щодо розташування позицій українських військових, а також розповідав про місця виконання завдань розвідкою ЗСУ.

За такі "старання" шпигуну обіцяли "службове підвищення" в терористичній організації, а саме в "міністерстві оборони ДНР", квартиру або будинок.

"Співробітники спецслужби за сприяння керівництва військової частини затримали командира та членів розвідгрупи перед виходом на бойове завдання", - йдеться в повідомленні СБУ.

Наразі за цим фактом відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 14 та ст. 408 ККУ.

Нагадаємо, вчора ввечері було затримано підозрюваного у вбивстві українського військового Артема Приходька. Операція по затриманню підозрюваного тривала більше трьох місяців. Чоловік кілька разів тікав від поліцейських.

Повʼязані теми:

Наступна публікація