Розвідка фіксує просування бойовиків у районі Водяного

Розвідка фіксує просування бойовиків у районі Водяного

Фото: Reuters

На маріупольському напрямку АТО ворог досяг певних успіхів.

Бойовики навмисне затягують процес розведення військової техніки та живої сили біля Станиці Луганської і при цьому намагаються перекласти відповідальність за зрив домовленостей щодо цього на Україну. На цьому наголошується в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони.

Переміщення окупаційних військ на луганському напрямку розвідки називають демонстративним. Там посилюють бойову потужність терористичних груп і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Неспокійно й на інших напрямках АТО. Так, українські розвідники отримали дані про використання 82-мм і 120-мм мінометів, а також 122-мм і 152-мм артилерійських систем поблизу Маріуполя – у Водяному і Широкиному. "У результаті вогневих боїв підрозділи 1 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ зайняли позиції у районі н.п.Водяне. Вогневе прикриття забезпечували бойові розрахунки мінометної батареї, бронегрупа зі складу батальйону та снайперські пари", - констатували в ГУР.

Тепер, за наявними у Міноборони даними, у районі Водяного спостерігається нарощування вогневої потужності бойовиків і обладнання захоплених рубежів інженерно-саперними спеціалістами. "Протягом доби зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ. До вищого ступеня бойової готовності приводились чергові розрахунки ППО 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Командування ЗС РФ продовжує матеріально-технічне забезпечення підпорядкованих з'єднань і частин 1 та 2 АК з території Росії. До станції Ровеньки переміщено сім цистерн з пально-мастильними матеріалами (350 тонн)", - повідомляють розвідники. Наявні в них докази вже передані представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Бойовики зірвали чергову спробу розведення військ у Станиці Луганській

Бойовики зірвали чергову спробу розведення військ у Станиці Луганській

Повʼязані теми:

Наступна публікація