Розвідка назвала мету приїзду помічника Путіна на окупований Донбас

Розвідка назвала мету приїзду помічника Путіна на окупований Донбас

Фото: Getty Images

Представник Кремля, зокрема, обговорював із ватажками бойовиків поновлення бойових дій у зоні АТО та диверсії по Україні.

Помічник російського президента Владислав Сурков на окупованому бойовиками Донбасі обговорював поновлення бойових дій.

Про це заявив представник ГУ розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, пише "Укрінформ".

"Під час останнього візиту Суркова до окупованих територій активно розглядалося і обговорювалося питання щодо відновлення бойових дій", - розповів він.

За словами Скібіцького, саме з візитами вищого державного керівництва РФ на територію окупованих районів пов'язується також і активізація бойових дій у зоні АТО: "Як правило, в цей період посилюються обстріли, розвідувальна діяльність та інші види діяльності 1 та 2 армійських корпусів".

Як повідомляє розвідка, основною метою поновлення боїв вважається вихід противника на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

Водночас Скібіцький зазначив, що під час візиту Суркова активно обговорювалося питання щодо задіяння структур ФСБ Росії для дестабілізації ситуації в Україні, насамперед, у Харківській та Запорізькій областях.

Окремо представник військової розвідки запевнив, що Росія активно підтримує та "ДНР" та "ЛНР", передусім у військовій та безпековій сферах, а також щодо підготовки до проведення майбутніх псевдовиборів на окупованих територіях Донбасу.

"Свідченням цього є регулярні візити до так званих "донецької та луганської народних республік" безпосередніх керівників РФ. Наприклад, лише у лютому цього року двічі радник президента РФ Сурков перебував на окупованих територіях. Основна мета візитів - це доведення рішень Кремля щодо подальшого розвитку ситуації на сході України, інструкцій та вказівок до подальших дій на цих територіях", - додав Скібіцький.

Нагадаємо, саме помічника Путіна Владислава Суркова називають "кремлівським куратором" російської агресії в Україні. ГПУ зараз перевіряє, яким був вплив Суркова на колишнє керівництво України. Раніше у ГПУ підтвердили, що під час Євромайдану до Києва кілька разів приїжджали співробітники ФСБ і радник Володимира Путіна Владислав Сурков.

Також нещодавно стало відомо, що помічник Суркова Павло Карпов особисто керував вивезенням полоненої української льотчиці Надії Савченко до Росії, де на даний момент її судять.

Повʼязані теми:

Наступна публікація