Розвідка оприлюднила кількість загиблих окупантів на Донбасі за минулу добу

Розвідка оприлюднила кількість загиблих окупантів на Донбасі за минулу добу

Фото: Reuters

Українська сторона надала інформацію представникам ОБСЄ про наявність забороненного озброєння бойовиків в зоні АТО.

Минулої доби, 16 серпня, на Донбасі загинули четверо й отримали поранення п'ятеро бойовиків.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

У відомстві підтвердили, що протягом доби  втрати противника склали четверо загиблих та п'ятеро поранених військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 армійського корпусу Збройних сил Російської Федерації, а також 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ.

Також, українською розвідкою були зафіксовані чергові факти постачання зброї та мастильних матеріалів з РФ до окупованих територій.

"Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ (сил), ротації та посиленні передових підрозділів, поповненні запасів боєприпасів на напрямках:

Донецький. Здійснено поповнення боєкомплекту передових підрозділів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ: 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) у районі н.п.Ясинувата та 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) – на ділянці Старомихайлівка, Олександрівка. З метою посилення вогневих можливостей підрозділів 100 омсбр, які діють на напрямках Піски, Мар'їнка, з території РФ доставлено партію реактивних піхотних вогнеметів "Шмель" та боєприпасів до них", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона надала інформацію представникам ОБСЄ про наявність мінометів, танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, САУ та 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п.Станиця Луганська, Алмазна, Мінеральне, Макіївка, Донецьк, Молодецьке та Роздольне.

Нагадаємо, на територію України було переміщено ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ. Такі дії з боку Росії розвідка України розцінює як посилення загрози повітряного тероризму на Донбасі. Військова розвідка встановила, що зенітно-ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади нараховує у своєму складі 168 осіб, 21 одиницю бойової техніки і 30 автомобілів.

На озброєнні дивізіону перебувають надсучасні потужні комплекси протиповітряної оборони ТОР-М2У, які не менш ефективні при бойовому використанні, ніж зенітно-ракетний комплекс "Бук", за допомогою якого російський екіпаж збив малайзійський літак. Особовий склад дивізіону – виключно офіцери та військовослужбовці за контрактом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація