СБУ пообіцяла відреагувати на резонансну заяву штабу АТО про журналістів

СБУ пообіцяла відреагувати на резонансну заяву штабу АТО про журналістів

Але поки Служба безпеки запиту від штабу не отримувала.

Служба безпеки планує відреагувати на заяву штабу АТО щодо журналістів "Громадського ТБ" і кореспондента російського видання "Новая газета", яких звинувачують в оприлюдненні відеозаписів про позиції українських військових близько Авдіївки Донецької області.

Про це "Українським новинам" повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Ми обов'язково буде реагувати на цю ситуацію", – заявила вона.

Проте поки СБУ ще не отримала офіційний запит від штабу АТО з проханням призупинити акредитацію вказаних журналістів на Донбасі.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив про те, що клопоче перед СБУ про припинення акредитації журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко, Костянтина Реуцького і спеціального кореспондента російської "Новой газеты" Юлії Полухиной за те, що вони відзняли обстріл українських позицій і двох загиблих українських військовослужбовців в результаті попадання міни в бліндаж. Згідно з повідомленням, представника російського видання журналісти "Громадського ТБ" представили як свого працівника. 

Також на сторінці прес-служби Штабу було опубліковано заяву 81 окремої аеромобільної бригади: військові повідомили, що припиняють свою співпрацю з "Громадське ТБ "через розповсюдження фото - та відеоматеріалів з бойових позицій підрозділів", а також "через співпрацю з російськими інформаційними порталами".

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація