СБУ затримала "чиновницю ЛНР", яка намагалася оформити українську пенсію

СБУ затримала "чиновницю ЛНР", яка намагалася оформити українську пенсію

СБУ затримала "чиновницю ЛНР", яка намагалася оформити українську пенсію

Фото: скриншот з відео

Після окупації територій, жінка влаштувалася старшим помічником начальника пенсійного відділу у "ЛНР".

Служба безпеки України затримала так звану чиновницю "ЛНР", яка намагалася оформити українську пенсію.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Зазначається, що на пункті пропуску Мілове Луганської області затримано псевдопереселенку, яка намагалася потрапити на мирні території, що контролюються Україною, для оформлення пенсії.

Як встановили оперативники спецслужби, жінка, яка постійно проживала в Луганську, після початку бойових дій у 2014 році влаштувалася старшим помічником начальника пенсійного відділу одного з бандформувань терористичної організації "ЛНР".

"У 2016 році вона звільнилася зі "служби", оформила пенсію від псведореспубліки та спробувала оформити також українську пенсію, маючи на меті повернутися на тимчасово окуповані території", – йдеться у повідомленні.

Під час спілкування зі співробітниками СБУ жінка заперечувала окупацію Луганської області бойовиками т.зв. "ЛНР", проте наголошувала, що вона є громадянкою України. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у "ДНР" спостерігається низький рівень пенсійного забезпечення жителів "республіки", не беручи до уваги пенсій, отримуваних від України. Зокрема, коштів, виділених за відповідною статтею загальної фінансової "допомоги" з РФ 2016 року, вистачило для виплати на 679 тис. пенсіонерів середньої пенсії в 3 263 рублів на людину на місяць.

Повʼязані теми:

Наступна публікація