СБУ затримала екс-ватажка "ЛНР" Корсунського

СБУ затримала екс-ватажка "ЛНР" Корсунського

СБУ затримала екс-ватажка "ЛНР" Корсунського

Корсунський не встиг дістатися "ЛНР". / Фото: YouTube/TVgolosnaroda

Спецслужби затримали терориста після резонансного відео з київського кафе.

Служба безпеки України щойно затримала Сергія Корсунського, який обґрунтовано підозрюється у причетності до терористичної організації "ЛНР".

Про це у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, екс-ватажка бойовиків затримали на Полтавщині й в ці хвилини напраляють до органів судочинства для проведення слідчих дій.

Також вона закликала громадян повідомляти про можливі терористичні, сепаратистські чи корупційні прояви на гарячу лінію СБУ 0-800-501-482 або callcenter@ssu.gov.ua, яка працює в цілодобовому режимі.

 

Служба безпеки України щойно затримала Сергія Корсунського, який обґрунтовано підозрюється у причетності до терористично...

Опубліковано Гітлянською Оленою 3 лютого 2016 р.

Народний депутат Антон Геращенко написав, що Корсунський намагався дістатися окупованої бойовиками "ЛНР" території, але не встиг. Також він зазначив, що завдяки Facebook йому надійшло багато інформації про злочини бойовика.

 

Луганский сепаратист Сергей Корсунский, которого вчера увидели в киевском кафе, не успел добежать до ЛНР и был только ч...

Опубліковано Антоном Геращенком 3 лютого 2016 р.

Корсунського називали "правою рукою" колишнього головного бойовика Луганщини Болотова. Навесні 2014-го вони разом закликали до боротьби, захоплювали будівлі у Луганську, Корсунський виступав на мітингу й командував незаконними збройними формуваннями, кликав росіян на Донбас.

Тепер Сергій Корсунський не хоче згадувати той час. Активісти зняли на відео, як він розважається у кафе у самому центрі Києва. Він у закладі із жінкою, яка, побачивши камеру, починає хвилюватись, що у машині спить дитина. Але не йде її забирати, а допомагає Корсунському відповідати на питання.

Один з авторів резонансного відео – Всеволод Филимоненко. З рідного Луганська хлопець виїхав одразу після початку російської агресії. Він каже, що змушений шукати в українській столиці бойовиків, бо правоохронці цього не роблять, а сепаратистів зі сходу по всій Україні чимало.

Луганський адвокат Ігор Чудновський після перегляду ролика упізнав у Корсунському одного з тих, хто напав на нього в квітні 2014 року. Тоді кілька озброєних людей у балаклавах намагалися викрасти Чудновського. Він чинив опір і тоді йому двічі вистрелили в спину.

Для упізнання потрібно кримінальне провадження. Але Сергій Корсунський у жодному з них досі не проходив. Відповідну довідку минулорічної давності він показав громадським активістам. Там написано також, що його не розшукують. Підписаний документ тодішнім заступником керівника міліції Луганщини Русланом Усмановим. Нинішній очільник - не здивований.

"У мене було багато інформації про цю людину і це, до речі, не перший епізод, про який я знаю, що він разом із Науменком відпускав сепаратистів, які потім розстрілювали наших хлопців у Дебальцевому", - каже Юрій Покиньборода, керівник головного управління МВС Луганщини.

Нині поліцейський Усманов працює у Харкові і на скандал з Корсунським не реагує.

Проукраїнські, а тому колишні, жителі Луганська не вірять, що пошук таких як Корсунський стане справою державною та результативною. І припускають, що до мирних регіонів України сепаратисти і бойовики приїжджають не просто так.

"Вони просто є легалізованими розвідниками та шпигунами", - впевнений Филимоненко.

 

Один з лідерів сепаратистів ЛНР спокійно роз'їжджає на Lexus в Києві

Один з лідерів сепаратистів ЛНР спокійно роз'їжджає на Lexus в Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація