СБУ затримала інформаторку "ЛНР" з дворічним стажем: зливала дані про бійців і озброєння

СБУ затримала інформаторку "ЛНР" з дворічним стажем: зливала дані про бійців і озброєння

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Після затримання жінка почала запевняти, що "щиро шкодує" про роботу на терористів.

У зоні АТО затримано інформаторку терористичної організації "ЛНР", повідомили у прес-службі СБУ.

За даними спецслужби, впродовж 2014-2016 років жінка передавала одному з бойовиків "ЛНР" відомості про кількість, озброєння, переміщення та місця дислокації українських підрозділів у Новоайдарському районі Луганської області.

"Під час обшуку за місцем проживання спільниці терористів вилучили засоби зв'язку, картки мобільних операторів та нотатки, що підтверджують її протиправну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Співробітників СБУ інформаторка запевнила, що "щиро шкодує" про свою роботу на бойовиків та про ту шкоду, яку, за її словами, вона "можливо" нанесла.

Затриманій повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України: "Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації". Жінці загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Нагадаємо, раніше у Торецьку Донецької області поліція разом із СБУ затримала місцеву мешканку, яка надавала бойовикам "ДНР" інформацію про поранених українських військових та пересування і дислокацію військової техніки Збройних сил України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація