Щастя зазнало удару крупнокаліберними снарядами: пошкоджені житлові будинки та комунікації

Обстріляні всі населені пункти Луганщини вздовж лінії розмежування.

Напередодні чергового оголошеного режиму повного припинення вогню 1 вересня бойовики обстріляли населені пункти на Луганщині. Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

В ніч на 31 серпня всі населені пункти вздовж лінії розмежування обстріляли 25 разів. Найбільших руйнувань зазнало місто Щастя, яке обстрілювали з 120-мм мінометів: побиті стіни, вибиті вікна та осколками посічені дахи у житлових будинках, один будинок згорів, руйнувань зазнала будівля місцевого храму. Також, у житлових кварталах міста незначно ушкоджені лінії електро- та водопостачання, ведуться відновлювальні роботи.

Подвійне сліпе осколкове поранення голови отримала жінка 1985 р. н., - медична сестра Щастинської міської лікарні. Наразі за її життя борються лікарі.

Також протягом минулої доби бойовики обстрілювали населені пункти Попаснянського району, в тому числі з забороненими Мінськими домовленостями видами зброї.

"Складається враження, що терористи намагаються використати до 1 вересня усі боєприпаси, що завозилися до так званої "ЛНР" з території Росії протягом останніх місяців. Страждають мирні люди та військові, руйнуються житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури", - зауважив заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

Загалом протягом минулої доби окупаційні війська 75 разів порушували режим тиші. Зокрема посилили активність важкої техніки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація