Сепаратист Ходаковський визнав, що бойовики ведуть артилерійський вогонь з житлових кварталів

Сепаратист Ходаковський визнав, що бойовики ведуть артилерійський вогонь з житлових кварталів

Фото: Reuters

Екс-ватажок бойовиків закликав жителів окупованих територій скаржитися на такі випадки.

Колишній ватажок донецьких сепаратистів з угрупування "Восток" Олександр Ходаковський визнав, що бойовики ведуть артилерійський вогонь з житлових кварталів.

Про це він заявив під час прямої лінії на каналі "Діалог", передають "Новини Донбасу".

"Ніколи "Восток" не стріляв, перебуваючи або вибираючи позиції поруч із житловими населеними пунктами. Якщо, звичайно, не змушувала гостра необхідність або не змушували наші можливості артилерійські. Тому що у кожного типу артилерійських гармат є своя дальність, є свої можливості. Нікуди від цього не дінешся", - сказав сепаратист.

При цьому Ходаковський заявив, що бойовики інших угруповань могли розташовувати свої знаряддя біля житлових районів. Він закликав жителів окупованих територій скаржитися на такі випадки.

"Я вам раджу, якщо ви бачите, що наша артилерія десь у якихось районах під'їжджає і лупить десь з-за школи, сигналізуйте. Є ресурси, є сайти. Є такі випадки", - сказав Олександр Ходаковський.

Нагадаємо, раніше колишній донецький командир Олександр Ходаковський розповідав, що Росія надає фінансову підтримку контрольованим сепаратистами областям на сході України, допомагаючи ресурсами і виплачуючи жителям Донбасу пенсії і зарплати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація