Сепаратисти заявили про погодження з Києвом угоди про розведення сторін на Донбасі

Сепаратисти заявили про погодження з Києвом угоди про розведення сторін на Донбасі

Українська армія і бойовики повинні будуть відвести війська на трьох ділянках фронту.

Представник сепаратистського угрупування "ЛНР" Владислав Дейнего заявив, що бойовики погодили з Києвом текст угоди про розведення сторін конфлікту на Донбасі.

"Текст рамкової угоди повністю узгоджений. В тому числі і перші три райони відводу", - сказав він у коментарі ресурсу сепаратистів ЛИЦ.

Представник бойовиків "ДНР" Денис Пушилін також каже, що процес розведення сторін "зрушився з мертвої точки".

"Є зрушення, вважаю, що позитивні. Великі шанси, що документ може бути верифікований. Документ обговорювався досить давно, близько трьох місяців, але вдалося зрушити процес з мертвої точки", - цитує Пушиліна ресурс донецьких сепаратистів ДАН.

У "ДНР" відзначають, що, згідно з угодою, сторони конфлікту на Донбасі повинні будуть відвести особовий склад на трьох ділянках фронту – Петровське, Станиця Луганська та Золоте.

Напередодні директор Департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макеєв заявив, що російська влада не дає наказ бойовикам на Донбасі припинити обстріли.

"Ми за останні дні побачили, що хоча і інтенсивність обстрілів суттєво знизилася, про припинення вогню не йдеться. І на жаль, знову-таки для української сторони, тому що ми послідовно закликаємо Росію припинити вогонь і ці месиджі постійно також ідуть і з Берліна, і з Парижа в Москву. Ми бачимо, що Кремль не дає відповідного указу своїм окупаційним силам та контрольованим Кремлем бойовикам", - сказав він.

Макєєв додав: щодня українські дипломати доносять до міжнародних партнерів те, що необхідно і надалі посилювати тиск на РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація