Штаб АТО направив на позицію "Зеніт" під ДАП донецького "афганця"

Штаб АТО направив на позицію "Зеніт" під ДАП донецького "афганця"

Штаб АТО направив на позицію "Зеніт" під ДАП донецького "афганця"

Поблизу Донецького аеропорту, як і раніше, неспокійно

Військовий знає, що по той бік фронту – його однокласники і друзі по радянській армії.

Найгарячішим напрямком АТО нині є територія, прилегла до Донецького аеропорту. Бойовики не припиняють обстрілів навіть удень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Українські позиції обстрілюють із гранатометів і крупнокаліберних кулеметів. Аналогічна зброя сил АТО не задіюється – у військових наказ відповідати лише з автоматів.

"Ці домовленості… Ніякий домовленостей. У нас тут своя війна. Вони по нас, ми по них. Доводиться відповідати, бо нерви не витримують. Ну як так? Мовчати, бути пасивними?", - обурюється один із бійців 93-ї бригади.

Наглядати за такими, як він, безпосередньо зі штабу АТО відрядили офіцерів. На "Зеніті" таким є підполковник Борис Денисов. Він має стежити, щоби військові зайвий раз без дозволу не відкривали вогонь у бік ворога.

Сам Денисов народився в Донецьку. Воював у Афгані за часів СРСР. Теперішню війну називає більше психологічною і брудною. І тепер протистоїть тим, кого знає особисто.

"Люди по той бік – це колись мої однокласники, мої друзі. Я знаю навіть генералів із ГРУ РФ. Це мої друзі колись були", - розповів офіцер.

Чоловік сподіваються, що війна невдовзі закінчиться. Але у те, що вдасться примиритися із тими, хто зрадив Україну, бійці на "Зеніті" відверто кажуть – віри мало.

Ситуація довкола ДАП залишається напруженою. 21 січня терористи сильно обстріляли Піски - постраждало троє військових. Стріляли не по позиціях, а по будівлях, де у той момент перебували наші вояки.

Оборону в околицях Донецького аеропорту тримають 93-тя та 81-ша бригади. Днями військові в Опитному лише дивом розминулися зі смертю. Вони вийшли перекурити з машини, коли почався обстріл і кабіну зрешетили кулями.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Найінтенсивніші бої тривають в районі Донецького аеропорту

Найінтенсивніші бої тривають в районі Донецького аеропорту

Повʼязані теми:

Наступна публікація