Штаб АТО попередив про підготовку бойовиками великої провокації з жертвами в Дебальцевому

Штаб АТО попередив про підготовку бойовиками великої провокації з жертвами в Дебальцевому

Фото: Getty Images

Військові мають інформацію, що бойовики перевдягнуться у форму ЗСУ і "працюватимуть" на телекамери.

Станом на вечір 25 листопада у зоні проведення АТО на Донбасі зафіксовано 23 випадки активності проросійських найманців. Атаки спостерігалися на всіх напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО на власній сторінці у Facebook.

Так, на маріупольському напрямку бойовики застосували 152-міліметрову артилерію. Удар було спрямовано на Широкине. Там також лунали постріли мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, відкривали вогонь із БМП. На півдні неспокійно було також у Талаківці, Павлополі, Новотроїцькому, Лебединському, Гнутовому та Водяному. Під Донецьком окупанти зі 122-міліметрової артилерії обстріляли Авдіївку, а з менш потужної зброї – Луганське. На луганській ділянці фронту гарячими точками були Новоолександрівка та Кримське, де працювали гранатомети та кулемети з автоматами.

Крім того, штаб поширив термінове повідомлення про підготовку російсько-окупаційними формуваннями провокації 26 листопада. За наявною інформацією, вона можлива у Дебальцевому. "Буде створено картинку для проросійських ЗМІ, де покажуть масові мітинги, на які звозитимуть людей зрізних міст та сел. Окупанти, на бойовій техніці з розпізнавальними знаками України на бортах та жовто-блакитними прапорами, переодягнені у військову форму українського зразка, намагатимуться дискредитувати Збройні сили України та Мінські домовленості. Можливі жертви серед мирного населення. Людям треба бути дуже обережними, бо окупанти ладні піти на все, аби Дебальцеве не повернулося до мирного життя в Україні", - попереджають у керівництві АТО.

Тим часом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час розширеного засідання Військової ради Нацгвардії України за участю секретаря РНБО України Олександра Турчинова заявив, що протягом двох найближчих років Україна проведе деокупацію Донбасу. "І найважливішу роль у ній відіграє Нацгвардія", - наголосив керівник МВС.

Погрози та залякування: російські спецслужби вкотре спробували завербувати українських моряків

Погрози та залякування: російські спецслужби вкотре спробували завербувати українських моряків

Повʼязані теми:

Наступна публікація