Штаб вважає обстріл машини ОБСЄ цілеспрямованою провокацією проти України

Штаб вважає обстріл машини ОБСЄ цілеспрямованою провокацією проти України

Андрій Таран звинуватив бойовиків у цілеспрямованих провокаціях проти України. / Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Бойовики хотіли використати поїздку Александра Хуга у зону АТО для дискредитації ЗСУ.

Обстріл снайпером бойовиків машини ОБСЄ у Мар'їнці та ряд інших подій останніх двох днів в зоні АТО мають всі ознаки цілеспрямованої провокації проти України.

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-лейтенант Андрій Таран.

У штабі вважають, що сепаратисти спланували інформаційну операцію з метою звинуватити українських військових у порушенні Мінських домовленостей. При цьому бойовики намагалися використати робочу поїздку до зони АТО заступника голови місії ОБСЄ Александра Хуга для дискредитації ЗСУ.

Андрій Таран зазначив, що бойовики здійснювали обстріли в чітко визначений час з таким розрахунком, щоб спровокувати українські сили АТО на вогонь у відповідь, а потім, у присутності представника ОБСЄ, через російську сторону СЦКК звинуватити Україну в порушенні Мінських домовленостей.

Окрім того, за словами Тарана, бойовики звинуватили українських військових в обстрілі житлових будинків у Комінтерновому, але, коли Александр Хуг приїхав до селища, вони не допустили його до огляду будинків по вул. Жданова.

"Беручи до уваги, що таке цинічне обмеження свободи пересування високопосадовця ОБСЄ сталося у присутності "офіційної посадової особи ДНР" Басуріна та представників російської сторони СЦКК, є всі підстави вважати, що у Комінтерново бойовикам є, що ховати від ОБСЄ", - каже Андрій Таран.

У штабі вважають, що представники російської сторони СЦКК показали неефективність своїх дій по забезпеченню пересування високопосадових представників ОБСЄ під час виконання ними відповідного мандату.

"Одночасно необхідно зазначити, що військовослужбовці ЗС України не піддалися на провокації і чітко дотримувалися Мінських домовленостей", – підкреслив генерал-лейтенант Андрій Таран.

Генерал-лейтенант Андрій Таран наголосив, що вся відповідальність за наслідки подібних провокацій покладається на так зване "керівництво" окремих районів Донбасу та їх покровителів.

Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ зі снайперських гвинтівок

Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ зі снайперських гвинтівок

Нагадаємо, 16 січня по спостерігачах ОБСЄ біля Мар'їнки бойовики "ДНР" стріляли зі снайперських гвинтівок. Інженери в цьому районі монтують запасну електролінію для Мар'їнки та Красногорівки, заново прокладається газогін, який тепер буде підземним. Саме для безпеки цивільних робітників, які працюють заради жителів Донбасу, була запрошена група спостерігачів ОБСЄ. Однак терористи відкрили вогонь і по неозброєних робітниках, і по представниках міжнародної місії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація