Штайнмаєр назвав основні завдання для реалізації Мінських домовленостей

Штайнмаєр назвав основні завдання для реалізації Мінських домовленостей

Штайнмаєр вказав на проблеми, які не вдалося вирішити / Фото: Reuters

Він наголосив, що Німеччина усіма силами підтримуватиме їхнє втілення.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вказав на проблеми, які не вдалося вирішити цього року в процесі мирного врегулювання на Донбасі, та назвав першочергові завдання із реалізації мінських домовленостей в 2016 році.

Про це йдеться у спеціальній заяві, поширеній у вівторок, 29 грудня, прес-службою міністерства, передає DW.

Попри "відчутний прогрес в економічній та соціальній сферах", а також у питанні відведення важкої зброї, досягнутий упродовж року, багато питань, за словами Штайнмаєра, так і не вирішені.

Зокрема, йдеться про збільшення числа порушень режиму припинення вогню. Глава МЗС Німеччини назвав це "невтішним розвитком наприкінці року". Окрім того, Штайнмаєр звернув увагу на відсутність порозуміння щодо порядку проведення місцевих виборів на контрольованих проросійськими сепаратистами територіях, а також на погіршення гуманітарної ситуації.

Штайнмаєр назвав також основні завдання, які потрібно виконати для реалізації Мінська-2. "Ми повинні далі працювати над тим, щоб на початку 2016 року відбулися місцеві вибори та повністю був імплементований пакет мінських домовленостей, також шляхом відновлення Україною повного контролю над своїм державним кордоном", - йдеться у заяві міністра.

Штайнмаєр наголосив, що Німеччина в рамках "нормандського" формату і в новому році усіма силами підтримуватиме втілення мінських домовленостей.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов раніше заявив, що Росія повністю зірвала Мінські угоди, однак мирний процес у жодному разі не припинятиметься. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація