Ситуація на Донбасі загострюється. Бойовики масивно застосовують бронетехніку

Ситуація на Донбасі загострюється. Бойовики масивно застосовують бронетехніку

Фото: Reuters

За добу бойовики 96 разів відкривали вогонь по українських підрозділах.

Проросійські бойовики продовжують порушувати режим тиші і обстрілюють позиції українських військових по усій лінії розмежування, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

Найбільше, 45 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку, з них 10 із важкої артилерії. 6 разів окупанти відкривали артилерійський вогонь по Авдіївці - випустили понад 130 снарядів калібру 122 мм по українських захисниках. Під вогнем опинилися Піски, Новоселівка Друга та Луганське.

Зазначається, що у Новгородському та Зайцевому бойовики пустили у хід БМП, у Новоселівці Другій протитанковий ракетний комплекс. В Авдіївці працював снайпер.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 32 обстріли. Під артилерійським вогнем опинилися Мар'їнка та Сіонітне. Під Широкиним російські окупанти задіяли БТР, а поблизу Красногорівки БМП. У Мар'їнці працював снайпер.

На Луганщині бойовики 19 разів обстрілювали українські позиції, застосовуючи важку артилерію. Під вогонь потрапили Новоалександрівка та Попасна. У Золотому, Станиці Луганській та Кримському відкривався здебільшого гранатометний вогонь, у Станиці Луганській до того ж задіяна окупаційна бронетехніка. У Попасній та Новоолександрівці зафіксовано активність снайперської пари.

Окрім цього, власні джерела повідомляють про трьох поранених за ніч на Східному фронті. Бійців із осколками вже доправили до військових лікарень. Один з них у тяжкому стані - він втратив багато крові. Життя ще двох - поза загрозою.

Раніше повідомляли, що військовослужбовці шостої хвилі мобілізації повернуться додому не раніше середини осені. Це пояснюється тим, що для демобілізації військових треба дочекатись відповідного наказу президента. Потім бійці мають відслужити ще два місяці і тільки тоді - додому. Наразі наказу про демобілізацію - немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація